RSS

Η Ελλάδα του 4ου σταδίου, της διαδικασίας “Αποσταθεροποίηση – Ανατροπή”

08 Nov

Η Ελλάδα του 4ου σταδίου Η συνέντευξη δόθηκε το 1985 από έναν εκπαιδευμένο στις ανατροπές πράκτορα της KGB Yuri Bezmenov στον Γ. Edward Griffin.

Ο Yuri Bezmenov όρισε ακριβώς τα 4 στάδια που χρησιμοποίησε η προπαγάνδα των Ρώσων για τη μεταστροφή της σκέψης και της συμπεριφοράς του πληθυσμού των ΗΠΑ, από γενιά σε γενιά.

Σίγουρα σκοτεινός ο ρόλος του Yuri Bezmenov  και νυν Tomas David Schuman, αλλά ας δούμε τους ισχυρισμούς του!

Η ιδεολογική υπονόμευση ή “δραστικά μέτρα“, έχουν ως στόχο να αλλάξουν την αντίληψη της πραγματικότητας, ώστε παρ όλη την πληθώρα των διαθέσιμων πληροφοριών, κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να έρθει σε λογικά συμπεράσματα! (για το συμφέρον και την υπεράσπιση, του εαυτού του, της οικογένειάς του, την κοινότητά του ή τη χώρα του)
Είναι μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου και χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια.

1. Αποθάρρυνση, πτώση του ηθικού, εξαχρείωση, “αποηθικοποίηση”.
Διαρκεί 15 – 20 χρόνια για να σπάσει το ηθικό ενός έθνους. Γιατί τόσα χρόνια; Επειδή αυτή είναι η ελάχιστη περίοδος που απαιτείται για να εκπαιδευτεί μια ολόκληρη γενιά σπουδαστών στη χώρα του εχθρού σου. Μια γενιά που εκτίθεται στην ιδεολογία του εχθρού. Η μαρξιστική λενινιστική ιδεολογία έδρασε στο εύπλαστο κεφάλι τουλάχιστον 3 γενεών Αμερικανών φοιτητών, χωρίς να αμφισβητηθεί ή να αντισταθμιστεί από τις βασικές αξίες του αμερικανισμού, του αμερικανικού πατριωτισμού. Η διαδικασία αποηθικοποίησης στις ΗΠΑ είναι βασικά ολοκληρωμένη ήδη, πέρα για πέρα ολοκληρωμένη, τρομερή επιτυχία, ως επί το πλείστον έγινε από Αμερικανούς σε Αμερικανούς, χάρη στα αμερικανικά πρότυπα. Μετά απ’ αυτό η έκθεση στην αληθινή πληροφορία δεν έχει σημασία πια. Ένα άτομο που είναι αποηθικοποιημένο δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τι είναι αλήθεια πια. Τα γεγονότα δεν του λένε τίποτα πια. Έως ότου μια στρατιωτική μπότα κλωτσήσει τον κώλο του. Τότε θα καταλάβει. Αυτό είναι το τραγικό της ηθικής κατάπτωσης!

2. Αποσταθεροποίηση.
Χρειάζονται 2-5 χρόνια για την αποσταθεροποίηση ενός έθνους. Τώρα ο μετατροπέας σου δεν ενδιαφέρεται για τις ιδέες σου, τις καταναλωτικές συνήθειες σου, είτε αν τρως άχρηστο φαγητό και γίνεσαι χοντρός. Αυτά δεν έχουν σημασία πια. Αυτό που έχει σημασία είναι οι πρώτες ανάγκες. Οικονομία, εξωτερικές σχέσεις και συστήματα άμυνας. Και μπορείτε να το δείτε καθαρά αυτό σε ορισμένες ευαίσθητες περιοχές.

3. Κρίση.
Μπορεί να πάρει έως και 6 εβδομάδες για να φέρεις μια χώρα στο χείλος της κρίσης. Βίαιη ή όχι αλλαγή της εξουσίας, κεντρική δομή και οικονομία.

και

4. Ομαλοποίηση.
Η περίοδος της εξομάλυνσης μπορεί να διαρκέσει επ ‘αόριστον. Η περίοδος αυτή σας βάζει ένα μεγάλο αδελφό από πάνω, που θα υπόσχεται πολλά πράγματα, αλλά δεν έχει σημασία αν τα κάνει ή όχι.

Οι καθηγητές ή οι προστάτες των πολιτικών δικαιωμάτων, είναι καθοριστικής σημασίας εργαλεία αυτής της πρέσας υπονόμευσης. Μόνο για την αποσταθεροποίηση ενός έθνους. Όταν η δουλειά τους έχει ολοκληρωθεί, δεν είναι χρήσιμοι πλέον. Ξέρουν ήδη πάρα πολλά. Μερικοί απ ‘αυτούς, όταν  έρθει η διάλυση, βλέπουν πχ τον μαρξισμό – λενινισμό να έρχεται στην εξουσία, και νομίζουν ότι αυτοί θα έρθουν στην εξουσία. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ βέβαια. Αυτό που θα συμβεί είναι να τους στήσουν στον τοίχο!
Αλλά μπορεί και να εξελιχθούν στους πλέον πικρούς αντιπάλους, όταν έρθουν στην εξουσία. Και αυτό είναι που συμβαίνει στη Νικαράγουα, στη Γρενάδα (ο Maurice Rupert Bishop ο οποίος ήταν ήδη μαρξιστής πυροβολήθηκε από ένα νέο μαρξιστή που ήταν περισσότερο μαρξιστής από αυτόν το μαρξιστή), στο Αφγανιστάν, στο Μπαγκλαντές.

Η διαδικασία

Διαδικασίας συνέχεια

Κάθε κανονικό έθνος σίγουρα θα αντισταθεί σε μια τέτοια «προοδευτική αλλαγή». Θα προκύψουν θύλακες αντίστασης, λίγο μετά την ανάληψη, που φυσικά θα αντισταθούν στο νέο σύστημα. Μερικοί μπορεί να πάρουν τα όπλα και να φύγουν στα βουνά (όπως στο Αφγανιστάν). Οι “Μεταρρυθμίσεις” (όπως συνήθως αποκαλείται η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ) των υπηρεσιών ασφαλείας, (αστυνομίας και στρατού) από τη νέα κυβέρνηση, μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση «διάσπασης της πίστης» μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και να καταστήσει την πλειοψηφία του πληθυσμού μια ανυπεράσπιστη μάζα. Σε αυτό το σημείο, για να αποφευχθεί «η αιματοχυσία», ο ανατροπέας κινείται προς εξομάλυνση, ένας όρος δανεισμένος από τη σοβιετική προπαγάνδα του 1968 -από την εποχή της Σοβιετικής «αδελφικής» εισβολής στην Τσεχοσλοβακία. Ο σύντροφος Μπρέζνιεφ διακήρυξε την «κανονικοποίηση (ομαλοποίηση)».
Και είχε δίκιο: η ηττημένη χώρα οδηγήθηκε ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ στην κανονική κατάσταση του σοσιαλισμού… με υποταγή.
Μεταφέροντας αυτό στην παρούσα κατάσταση, είμαστε εμείς απέναντι στα παγκόσμια τραπεζικά συμφέροντα που ελέγχουν την κυβέρνησή μας. (Αν ακολουθήσετε τα χρήματα, αυτό είναι το συμπέρασμα)
Αυτή η κατάσταση της «κοινωνικής ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ» μπορεί να διαρκέσει για πάντα, που σημαίνει -το χρόνο της ζωής σας- και τη ζωή των παιδιών και κάποιες φορές και των εγγονιών σας …
Η παράκαμψη Υπάρχουν διάφορες λύσεις για τα διάφορα στάδια της “ανατροπής”. Αν μια χώρα έχει αρκετή κοινή λογική για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ την ανατροπή στην αρχή της, στο στάδιο “ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ”, τότε μπορεί να μην χρειαστούν ποτέ οι επώδυνες και δραστικές λύσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί το στάδιο “ΚΡΙΣΗ”.
Αν όμως δεν κατορθώσεις να ανακόψεις τη διαδικασία έγκαιρα, τότε απαιτούνται πάλι 15-20 χρόνια, όσα δηλαδή χρειάζεται για να γαλουχηθεί κατάλληλα η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ που θα αλλάξει τα πράγματα.

Το μοντέλο αυτό δεν εφαρμόζεται μόνο σε βάρος των χωρών του 3ου κόσμου! Προσαρμοσμένο στα δυτικά πρότυπα -όπου δεν επιτρέπεται ο πόλεμος εντός της Ευρώπης- χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς παίχτες προς τις χώρες “πιόνια” του νότου, όπως η Ελλάδα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μια πηγή

Το video της συνέντευξης χωρίς υπότιτλους

Αναλυτικές Επεξηγήσεις από τον Yuri Bezmenov

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Η Ελλάδα του 4ου σταδίου, της διαδικασίας “Αποσταθεροποίηση – Ανατροπή”

 1. Siglitiki

  29/09/2011 at 21:05

  Πολύ καλό!

  Like

   
 2. toxrisimo

  30/09/2011 at 00:31

  ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΖΩΝ & ΑΤΟΜΩΝ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ
  http://toxrisimo.wordpress.com/παγκοσμιοποιηση-γεωπολιτικη-2/χειραγωγηση-μαζων-ατομων-προπαγανδ/
  ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ : ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΝΟΤΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – YURI BEZMENOV (http://www.youtube.com/watch?v=G4of2haVbhk&feature=mfu_in_order&list=UL)

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
  http://toxrisimo.wordpress.com/2011/08/29/παγκοσμιοποιηση-γεωπολιτικη-ηλεκτρ/

  Like

   
 3. Αβερράνδος

  06/11/2011 at 22:03

  Όπως φαίνεται από τα παρακάτω, η περίοδος αποσταθεροποίησης έλαβε τέλος και περάσαμε στην Κρίση!
  1.Η οικονομία του κράτους κατεστραμμένη.
  2.Οι εξωτερικές σχέσεις γίνονται χειρότερες! Βρισκόμαστε με μία “ στρατηγικής σημασίας συμμαχία” (το Ισραήλ), που ως νέα δεν είναι δοκιμασμένη, με αρνητικό αντίκτυπο στα Αραβικά έθνη “ αδέλφια μας” έως τώρα. Εκτός αυτού έρχονται δοκιμασίες (FYROM, Τουρκία) σε μια περίοδο που τα ξαδέλφια μας οι Ευρωπαίοι ακόμα και αν ΠΡΕΠΕΙ να μας στηρίξουν, πρώτα θα μας τσιγαρίσουν!
  3. Τις τελευταίες κινήσεις στο στράτευμα δεν έχω την γνώση για να τις κρίνω, αλλά μπορώ να ρωτήσω: είναι ΤΥΧΑΙΟ;

  Like

   
 4. Αβερράνδος

  12/11/2012 at 14:04

  …και ένα χρόνο αργότερα, δείχνει να είμαστε στο μεταίχμιο για το στάδιο 4!

  Like

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: