RSS

Δημοκρατία Αρίστων. Πρόταση Αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων

01 Nov

ΦΩΣ Γεώργιος  Παύλος

Η Ελληνική Δημοκρατία επί της ουσίας  ευρίσκεται υπό κατάρευση. Ο Ελληνικός λαός έχει πολύπλευρα και πολυεπίπεδα τεθεί υπό διωγμόν στην ίδια του την πατρίδα. Η Ελληνική Δημόσια περιουσία λεηλατείται ενώ η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας αποσαθρώνεται οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά.

Επείγει να λειτουργήσει το όλον σώμα τής απανταχού κοινωνίας των Ελλήνων ως Δημοκρατία του λαού και Δημοκρατία των Αρίστων.  Άριστοι είναι όσοι δεν έχουν ιδιοτέλεια και δεν υποτάσσουν το κοινό όφελος και συμφέρον στις όποιες δικές των συγκαλυμμένες ή εμφανείς ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Επείγει να σχηματιστεί απο την βάση τής Ελληνικής κοινωνίας  λειτουργική πρόταση πολιτικής αυτοοργάνωσης για να σωθεί η Ελλάδα. Η υπάρχουσα ιδεολογικοποιημένη πολιτική όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων έχει παγιδευτεί η ίδια και ακολούθως παγιδεύει τον Ελληνικό λαό και αδυνατεί να αναμετρηθεί με τα μεγάλα εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά και διεθνή ζητήματα που ευρίσκονται στην βάση της παρούσας Ελληνικής κρίσης.

Η πρόσφατη πολιτική κατ’ ουσίαν δολοφονία ενός νέου ανθρώπου δείχνει πώς εάν δεν λειτουργήσει και δεν αντιδράσει γόνιμα  ο ελληνικός λαός καί με όρους συνταγματικά αποδεκτούς και κατοχυρωμένους θα επέλθει σύντομα κοινωνικό και πολιτικό χάος εφόσον συνεχίζεται η απάνθρωπη κατοχική  εισβολή των παγκόσμιων τοκογλύφων μέσω των δήθεν αναπτυξιακών και εξυγιαντικών Μνημονίων.

Εάν η όποια Τρόϊκα ήθελε πράγματι να εξυγιάνει την Ελληνική οικονομία θα επέβαλε δημιουργική λιτότητα και πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική και δεν θα διπλασίαζε το εθνικό χρέος μέσα δε δύο χρόνια με ληστρικά και εγκληματικά επιτόκια δανεισμού. Ποιός υγειώς σκεπτόμενος πολίτης όχι μόνο της Ελλάδος αλλά σε κάθε σημείο του πλανήτη θα διαφωνούσε με το προφανές και ηλίου φαεινότερον πώς η τρόϊκα και τα Μνημόνια της όπως αυτή τα επέβαλε μέσω ανύπαρκτων Ελλήνων πολιτικών ανδρών, δεν επιδιώκουν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο απο την νέκρωση και την διάλυση τής Ελληνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με το δόγμα “Σόκ και Δέος” και την μεθόδευση της πρακτικής των πολιτικών δολοφόνων;

Κατ’ ουσίαν σήμερα είμεθα αυτόπτες  μάρτυρες και θεατές τής κοινωνικής και πολιτικής  δολοφονίας και βιολογικής εξόντωσης εμάς των ιδίων ως Ελλήνων και της εξαφάνισής μας απο την Ελληνική Γεωγραφία και γιατί όχι από την ιστορία την ίδια.

Για τον λόγο αυτό είμεθα συνταγματικά, ιστορικά, ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες να κινητοποιηθούμε τόσο ως άτομα ξεχωριστά αλλά και ως κοινωνικές ομάδες και ως φορείς: επιστήμονες, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, καλλιτέχνες,  επιχειρηματίες, Εκκλησία, πανεπιστήμια, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, ομογενειακός Ελληνισμός και κάθε εντέλει υπεύθυνος Έλληνας και να προστατεύσουμε την Ελληνική πολιτεία και την Ελληνική δημοκρατία.

Προφανώς αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από νέα κόμματα και από επίδοξους νέους αρχηγούς κομματικών ομάδων και παρατάξεων. Αυτό μόνον περαιτέρω διαιώνιση του προβλήματος μπορεί νά επιφέρει και αδιατάρακτη συνέχιση της συγκαλυμμένης ξένης και καταστροφικής κατοχής της Ελληνικής πολιτείας.

Εάν κάποιος ή κάποιοι έστω με καλές προθέσεις και ιδέες αυτοπροτείνονται ως αρχηγοί νέων κομμάτων και πολιτικών κινημάτων τότε απλά αυτοί διαιωνίζουν την κοινωνική και πολιτική ασθένεια της ΝεοΕλληνικής κοινωνικής και πολιτικής αποσάθρωσης.

Επείγει η Ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει, με τρόπο αυθόρμητο και αξιοποιώντας τά σύγχρονα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας, μια επιτροπή ανθρώπων με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης η οποία θα εργαστεί προκειμένου να υποδειχθούν απο την βάση του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής κοινωνίας, προσωπικότητες καταξιωμένες με κοινωνική αποδοχή και αποδεδειγμένο ήθος ανιδιοτέλειας, επιστημονικής και πνευματικής ωριμότητας. Αυτές οι προσωπικότητες που θα υποδειχθούν απο το κοινωνικό σώμα και την βάση της Ελληνικής κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου να ηγηθούν της πολιτικής πράξης για να σωθεί η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσουν νέους όρους πολιτικής αυτοοργανούμενης δυναμικής και αυτοκυβέρνησης των ελλήνων.

Η επιτροπή αυτη που θα εργαστεί για την ανάδειξη των Αρίστων ας ονομαστεί επιτροπή δημογεροντίας.  Η επιτροπή αυτή δημογεροντίας θα πρέπει να προέλθει επίσης με τρόπο αυθόρμητο και όχι ” άνωθεν ” χειραγωγούμενο αλλά από την βάση της Ελληνικής κοινωνίας και έξω απο υπάρχουσες κομματικές δεσμεύσεις. Για τον σκοπό αυτό δημιουργίας μίας λαϊκής επιτροπής δημογεροντίας ας εργαστεί κάθε ευγενής Έλληνας από κάθε κοινωνικό επίπεδο και πόστο.  Προτείνεται δε κάποιοι τεχνοκράτες να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο ανοικτής πρόσβασης όπου θα προτείνονται μόνον απο άλλους και ποτέ ατομικά αλλά επωνύμως απο την βάση τής ελληνικής κοινωνίας προσωπικότητες για να συμμετάσχουν στην επιτροπή δημογεροντίας μετά από διαδικτυακό και διαφανές “Δημοψήφισμα”.

Σαφώς ο προτεινόμενος εδώ στοιχειώδης “αλγόριθμος” αυτοοργάνωσης και αυτοανάδειξης μίας κυβέρνησης Αρίστων, επιλεγμένων  απο τον απανταχού Ελληνισμό επιδέχεται βελτιώσεις και επεκτάσεις με στόχο πάντα την αυτοκυβέρνηση τής ελληνικής κοινωνίας.

Υπάρχουν σαφώς λύσεις για ολα τα προβλήματα που έχουν συσωρευτεί και που συσωρεύονται όλο και πιό καταστροφικά στην Ελληνική πραγματικότητα.  Έχουμε ιστορικό βάθος όσο κανένας άλλος λαός εκτός των λαών της Άπω ανατολής. Δεν έχει φθάσει το τέλος τού Ελληνισμού και των Ελλήνων. Αυτή η κρίση θα είναι πρός ώφελος για να αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία πως πρέπει πλέον να φύγει απο την εποχή των κομμάτων και των κομματικών ιδεολογιών πρός μία νέα εποχή όπου η Ελλάδα θα αυτοκυβερνάται από Έλληνες που δεν υπηρετούν τίποτε άλλο παρά την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία με όλα τα συνακόλουθα των.

Οι λύσεις θα δοθούν απο την στιγμή που οι άριστοι των Ελλήνων απανταχού της γής απο την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και από την Ρωσία μέχρι την Αφρική θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα των και να αντικαταστήσουν με κάθε συνταγματική νομιμότητα το αποσαθρωμένο και υποδουλωμένο σε αλλότρια πλέον συμφέροντα ελληνικό πολιτικό σύμπλεγμα.

Οι υπάρχουσες  πολιτικές ιδεολογίες απο τίς πλέον δεξιές μέχρι τίς πλέον αριστερές έχουν πλέον απωλέσει κάθε πειστικότητα και έχουν ξεπεραστεί απο την καλπάζουσα ιστορία και την ορμή των γεγονότων.  Εξάλλου ο ελληνικός κόσμος ήταν πάντα ξένος προς τις ιδεολογίες που δημιουργήθηκαν μετά την Αναγέννηση και τον διαφωτισμό μέχρι τον ώριμο εικοστό αιώνα σε χώρους όπου ο κοινοτισμός ήταν κάτι το ανύπαρκτο έως και εχθρικό.

Η Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα καλείται να λύσει το πρόβλημα της με καινοτομία πολιτικής σκέψης και πράξης και η καινοτομία δεν μπορεί να είναι άλλη απο την αυτοκυβέρνηση μέσω των Αρίστων που θα αναδείξει η βάση της απανταχού Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό σήμερα είναι μονόδρομος και η μόνη δυνατή λύση εάν δεν προκύψουν καταστροφικά γεγονότα μεγάλης κλίμακος στην παγκόσμια σκηνή.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εργαστούν ολοι οι ευαίσθητοι Έλληνες στην Ελλάδα αλλά και σε ολο τον κόσμο αφήνοντας πίσω στο παρελθόν τον φατριασμό, την ιδιοτέλεια, θον ωχαδερφισμό, την απαισιοδοξία, τον διχασμό  καί οτι άλλο καθιστά ανενεργή και αναποτελεσματική την Ελληνική ψυχή.

Βεβαίως πολλοί φίλοι μπορεί να θεωρούν την πρόταση αυτή εδώ ουτοπική. Όμως καλούνται τόσον αυτοί όσον και άλλοι που δεν αρκούνται απλώς  σε συζητήσεις θεωρητικές και κρίσεις η επικρίσεις εκ του ασφαλούς, Να προτείνουν βελτιωμένες  και καλύτερες ιδέες στην κατεύθυνση αυτοκυβέρνησης του Ελληνικού λαού απο τούς αρίστους των Ελλήνων που δεν αυτοπροτείνονται αλλά η βάση της Ελληνικής κοινωνίας τούς προτείνει και τους επιδοκιμάζει για το ανιδιοτελές, το επαρκές αλλά και το σοφόν του ήθους των και του χαρακτήρος των.

Οι λύσεις θα προκύψουν εύκολα εάν οι έλληνες συμφωνήσουν πώς η Ελλάδα, ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική δημοκρατία είναι ανάγκη να διασωθούν και να μην αυτοδιαλυθούν.  Αντιθέτως δε, θα πρέπει να αυτοκυβερνηθούν μέσω των Αρίστων και ικανών να σχεδιάσουν με τον σοφώτερο τρόπο το νέο πολιτικό συμβόλαιο των Ελλήνων με την ιστορία όχι θυσιάζοντας τον Ελληνικό λαό στα ξένα συμφέροντα αλλά διεκδικώντας τα αυτονόητα.  Να ζήσουν δήλαδή οι Έλληνες και να μην εκδιωχθούν απο την ιστορική σκηνή και την Ελληνική γεωγραφία.

Πηγή

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “Δημοκρατία Αρίστων. Πρόταση Αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων

 1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΊΔΗΣ

  10/11/2014 at 20:58

  ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

  Like

   
 2. Αβερράνδος

  12/11/2014 at 19:41

  Ελπίζω να κάνεις καλό ποδαρικό (πρώτο σχόλιο)!
  Ακόμα κι αν όχι, εγώ κάνω, πάντως!
  Κι οι δυο μαζί, ακόμα καλύτερα
  Χαίρε

  Like

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: