RSS

USA 1821 –

14 Αυγ.

Ινδιάνος Αρχηγός  Μικρά επιλεγμένα αποσπάσματα των όσων συνέθεταν την καθημερινότητα της νεο-ανεγειρόμενης ‘Νέας Γης’ πάνω στα αποκαΐδια του φυσικού πολιτισμού των αρχαίων Ινδιάνικων φυλών. Από συλλογή Ιστορικού Αρχείου Τύπου. Το άρθρο αυτό είναι ‘ζωντανό’, δηλαδή, σταδιακά με χρονολογική σειρά θα προστίθενται νέα αποσπάσματα εφημερίδων από το 1821 και μετά. Γιαυτό, όσοι ενδιαφέρεστε, γραφτείτε στον ιστότοπο για να ενημερώνεστε ή βάλτε τη σελίδα αυτή στα αγαπημένα σας και ελέγχετε κατά περιόδους. -πρότυπες μεταφράσεις-

Western Sun & General Advertiser, Volume 12, Number 14,
5 May 1821

– Προκύπτει σύμφωνα με την απογραφή που έγινε στη πόλη και τα προάστια της Νέα Ορλεάνη για το 1820, ότι ο συνολικός πληθυσμός των Λευκών  είναι 13.604, Έγχρωμοι 13.592, γενικό σύνολο λευκοί και έγχρωμοι, 27.196. Η παραπάνω δήλωση αγκαλιάζει την ενσωματωμένη πόλη και τα πρώην προάστιά της.

Εκατό δολάρια ανταμοιβή.
Το έσκασε περίπου την 20η ημέρα του περασμένου Οκτωβρίου, από το Samuel Hopkins, Esq. του Henderson County, Kentucky, ένας σκλάβος μιγάς άνδρας με το όνομα Gordon, που ανήκει στην κα Ελισάβετ Bucknea εκ Παρισίων, στο Νομό Μπέρμπον, Ky. Ο εν λόγω σκλάβος είναι ένας βραχύσωμος καλοφτιαγμένος άνδρας, σχεδόν έξι πόδια ύψος, κίτρινης επιδερμίδας, αργής ομιλίας, και ταπεινής διαγωγής, βαρελοποιός από παράδοση, φαίνεται καλά εξοικειωμένος με κοινά εργαλεία ξυλουργού, και μπορεί να κατασκευάζει καλά παπούτσια, μπορεί ενδεχομένως να γράφει και να διαβάζει αδιακρίτως, έχει εργαστεί στα αλατωρυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς και για τους κ.κ.. Talbot & Fisher, ως βαρελοποιός για αρκετά χρόνια, μεγάλωσε κοντά στο Fredericksburg, Βιρτζίνια. Πήρε μαζί του όταν έφυγε ένα μακρύ μαύρο μεγάλο ύφασμα για παλτό και παντελόνι, και διάφορα είδη ένδυσης όχι ραμμένα, τα οποία μπορεί να έχει ανταλλάξει για έτοιμα ενδύματα. Πιστεύεται ότι μπορεί να έχει πάει μακριά στο εσωτερικό της Ιντιάνα, Ιλινόις ή Οχάιο, ή προσπαθεί να φτάσει στον Καναδά. Την παραπάνω αμοιβή θα πρέπει να παραλάβει από αυτή την πολιτεία, και είμαι εξουσιοδοτημένος να προσφέρω σε κάθε πρόσωπο που θα πιάσει το εν λόγω σκλάβο και τον παραδώσει στον ιδιοκτήτη στο Νομό Μπέρμπον, ή σε μένα στην πόλη του Henderson ή τον εξασφαλίσει σε κάποια φυλακή της πολιτείας του και να τον παραλάβει ο ιδιοκτήτης του, ή πενήντα δολάρια εάν τον φέρει εντός αυτής της πολιτείας.
JAMES Hillyer.
Henderson Ky 12 Φεβρουαρίου 1821 8-9t

Indiana Centinel, Volume 5, Number 19,
8 September 1821

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ότι η γυναίκα μου SALLY BATMAN εγκατέλειψε το κρεβάτι και τη στέγη μου, χωρίς καμία εύλογη αιτία ή πρόκληση, αυτό εδώ γίνεται για να προειδοποιήσω όλα τα άτομα που την πιστώσουν ή υπόθαλψουν προς λογαριασμό μου, καθώς δεν θα πληρώσω κανένα χρέος για συμφωνίες της μετά από αυτή την ημερομηνία
JOHN BATMAN. 6, Σεπτεμβρίου, 1821

Richmond Weekly Intelligencer, Volume 1, Number 5,Richmond, Wayne County,
2 February 1822

Ένας Άγγλος κύριος 92 ετών, που κατοικεί στο Λονδίνο 50 χρόνια και έπινε πέντε μπουκάλια κρασιού την ημέρα, με υπολογισμούς βγαίνουν 35.609 μπουκάλια ή 57 σωλήνες (28 τόνοι).

Western Clarion, Volume 1, Number 1,Madison, Jefferson County,
6 March 1822

-Ένας κύριος που ζει στο Μέριλαντ, ο οποίος είχε πάρει το όνομά του από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, έχει υποβάλει αίτηση στις αρχές της πολιτείας αυτής να αλλάξει το όνομά του.
-Μια γυναίκα ανάμεσα στους άγριους είναι ένα θηρίο βάρος — στην Ανατολή, ένα κομμάτι επίπλου — στην Ευρώπη, ένα κακομαθημένο παιδί — στην Αμερική, η υπέροχη και αγαπημένη σύντροφος του άνδρα.
-Ένα πριόνι ατμού και ένας μύλος αλέσματος λέγεται πως βρίσκονται σε επιτυχή λειτουργία στο Bath (Me).

Western Sun & General Advertiser, Volume 13, Number 9,Vincennes, Knox County,
30 March 1822

Καθώς η κα Jones, επέστρεψε στο ξενοδοχείο VINCENNES στην οδό Water, όπου θα παρέχει ιδιωτική ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ στους ταξιδιώτες, & ΣΤΕΓΗ για όσους μπορεί να θεωρούν πρέπων να διαμένουν μαζί της. 8 Μαρτίου 1822.

 

 

 

διὰ τί δὲ ἐξαίφνης γινόμενα ταῦτα μελαγχολικὰ ὑπάρχειν φησὶν οὐκ οἶδα. μελαγχολίας μὲν γὰρ, ἣν δὴ καὶ συνήθως ἅπαντες ῞Ελληνες ὁμολογοῦσιν, ὀρθῶς εἴρηται πρὸς αὐτοῦ τὰ τοιαῦτα γνωρίσματα, ἢν φόβος ἢ δυσθυμία πολὺν χρόνον ἔχουσα διατελέῃ, μελαγχολικὸν τὸ τοιοῦτον.

Advertisements
 

Ετικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: