RSS

Ο ιδιοτελής έρωτας

13 Jan

αίσθημα …ο ιδιοτελής έρωτας είναι ένα στρατήγημα της φύσης όπου στόχος είναι η αναπαραγωγή του είδους;
Η τάση της ερωτικής ένωσης στους ανθρώπους είναι η ενστικτώδης επιθυμία συγχώνευσης δύο ανθρώπων σε ένα νέο ον από το σμίξιμο τους. Ο έρωτας στην πραγματικότητα μας καθιστά δούλους της φύσης. Ο έρωτας από τη φύση του θέλει να πετύχει τους στόχους του.
Επιπροσθέτως είναι σαν αντίθετοι πόλοι οι άνδρες και οι γυναίκες, ακριβώς για να μπορεί να εκδηλωθεί η κίνηση, ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, ένα τσαφ.
Ο έρωτας στους άνδρες μειώνεται μετά από την ικανοποίηση, και οφείλετε στην μεγαλύτερη έλξη που ασκεί πάνω του κάθε άλλη γυναίκα σε αντίθεση με αυτή που κατέχει ήδη, έτσι επιθυμεί την αλλαγή. Αντιθέτως στις γυναίκες ο έρωτας αυξάνει μετά την ικανοποίηση. Έτσι προσβλέπει τη διατήρηση και την αύξηση του είδους.
Ο άντρας μπορεί να παράγει 100 όντα το χρόνο με όσο περισσότερες γυναίκες μπορεί, αντιθέτως η γυναίκα ένα ή δύο και ας έχει πολλούς άντρες.
Έτσι ο άντρας είναι πάντα κυνηγός νέων συντρόφων αντιθέτως με την γυναίκα που είναι προσηλωμένη σε ένα άντρα διότι την σπρώχνει το ένστικτο της φύσεως προς την μελλοντική οικογένεια.
Οι ψυχικές ιδιότητες που ελκύουν είναι η καλοκαρδία, ο καλός χαρακτήρας, η σταθερή θέληση, η αποφασιστικότητα, η ευθύτητα και η καλοσύνη. Η χαζομάρα δεν ενοχλεί τις γυναίκες αλλά ένας ανώτερος πνευματικά ή μια μεγαλοφυΐα, είναι μάλλον αρετές που δεν έλκουν.
Αυτοί είναι οι απόλυτοι παράγοντες που επιδρούν. Υπάρχουν και οι σχετικοί παράγοντες, οι πιο υποκειμενικοί αφού είναι καθαρά προσωπικές επιλογές του ατόμου για να καλύψει αυτό που του λείπει στη ζωή.
Επιπλέον, αν έχετε παρατηρήσει, όλοι μας αναζητάμε το διορθωτικό μας σε συγκεκριμένο άτομο του άλλου φύλλου για να ισορροπήσουμε τα ελαττώματά μας και να δημιουργηθεί έτσι ένα νέο πρωτότυπο ον στην ανθρωπότητα.
Έγινε ένα πείραμα σχετικά με το «αντικείμενο του πόθου». Σε άντρες και γυναίκες πρόβαλαν εικόνες και μετρούσαν τη διαστολή της κόρης. Όταν ο άνθρωπος βλέπει κάτι που του αρέσει η κόρη του ματιού διαστέλλεται για να δει καλύτερα –και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αυτόματα.
Για τους άντρες ήταν τα αναμενόμενα: Μέγιστη διαστολή όταν έβλεπαν μια γυμνή γυναίκα. Αμέσως επόμενη με την εικόνα ενός σπορ αυτοκινήτου (!) και τρίτη στη σειρά η εικόνα μιας ντυμένης γυναίκας.
Οι γυναίκες λειτούργησαν διαφορετικά: Μέγιστη διαστολή της κόρης παρατηρήθηκε όταν έβλεπαν την εικόνα… μιας γυναίκας που θήλαζε! Έπειτα η εικόνα ενός καλοντυμένου άντρα, τρίτη στη σειρά η εικόνα μιας γυναίκας που μάλλον είχε ξοδέψει πολλά για να ντυθεί και τέταρτη μόλις η εικόνα του γυμνού άντρα.

Αρχή – Νομοτέλεια της ΦύσηςΤα πάντα είναι διπλά. Κάθετί έχει το αντίθετό του.

Σύνθεση αποσπασμάτων από Πηγές.. που έχασα και ξέχασα!!

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

One response to “Ο ιδιοτελής έρωτας

  1. Anonymous

    18/02/2023 at 11:45

    καλος καλος

    Liked by 1 person

     

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading