RSS

Το ανθρώπινο είδος γίνεται σταδιακά πιο ηλίθιο

23 Feb

Κάτι τρέχει πάντως με τους δασκάλους, όντως! -πρότυπη μετάφραση- Παρά τα φαινόμενα, η ανθρώπινη ευφυία παρακμάζει, επισημαίνει ο γενετιστής Τζέραλντ Κράμπτρι του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Natural Society. Παρ’ όλη την πρόοδο που έχει σημειώσει τις τελευταίες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το ανθρώπινο είδος σταδιακά χάνει τις γνωσιακές του ικανότητες, χαρακτηριζόμενο από ολοένα αυξανόμενη συναισθηματική αστάθεια.Μάλιστα, ένας ερευνητής γενετιστής από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Δρ. Τζέραλντ Κράμπτρι, θεωρεί πως η ψυχο-διανοητική και συνασθηματική παρακμή μας έχει να κάνει με γενετικές μεταλλάξεις και άλλους παράγοντες.
Ο γενετιστής υποστηρίζει πως οι γνωσιακές και θυμικές μας δεξιότητες τροφοδοτούνται και καθορίζονται από τη συνδυασμένη προσπάθεια χιλιάδων γονιδίων. Εάν ένα από αυτά τα γονίδια υποστεί κάποια μετάλλαξη, κάτι απολύτως συνηθισμένο, αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στη διάνοια ή τη συναισθηματική ευστάθεια.

«Θα στοιχημάτιζα πως αν εμφανιζόταν ως δια μαγείας στην εποχή μας ένας Αθηναίος πολίτης από το 1000 π.Χ., εύκολα θα διακρινόταν για τη ζωηράδα της διάνοιάς του, την ισχυρή μνήμη του, το μεγάλο εύρος των ιδεών του και τη διαύγειά του. Επιπλέον, θα ξεχώριζε για τη συναισθηματική ισορροπία του», αναφέρει ο ίδιος.

Είσαι ότι τρως!!!  Είναι λυπηρό, αλλά αληθινό!  To σύστημα τροφίμων σήμερα συμβάλλει στη μείωση της ανθρώπινης νοημοσύνης σε όλους τους τομείς.

-Τα ιόντα φθορίου της ύδρευσης, μειώνουν το δείκτη νοημοσύνης σας
Ερευνητές από το Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι μια ουσία ανεξέλεγκτη στην παροχή νερού, το φθόριο, χαμηλώνει το δείκτη νοημοσύνης και ωθεί προς το άλογο μέρος τον πληθυσμό. Οι ερευνητές, οι οποίοι είχαν δημοσιεύσει τα συμπεράσματά τους στο αξιόπιστο περιοδικό Environmental Health Perspectives, ιατρικό περιοδικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που απορρέει από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «τα αποτελέσματά μας δείχνουν ενισχυμένη την πιθανότητα των δυσμενών επιπτώσεων για τη νευροανάπτυξη των παιδιών με την έκθεση στο φθόριο». “Σε αυτή τη μελέτη, βρήκαμε μια σημαντική σχέση δόσης-απόκρισης μεταξύ των επιπέδων φθορίου στον ορό και το ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ των παιδιών … Η παρούσα είναι η 24η μελέτη που έχει βρει αυτή την συσχέτιση”.

Ένας δικηγόρος, ο Paul Beeber, Πρόεδρος της NYSCOF, κάνει τον απολογισμό της έρευνας λέγοντας: “Είναι παράλογο να συνεχίζουν να υποβάλλονται τα παιδιά μας σε αυτό το εν εξελίξει πείραμα φθορίωσης για να ικανοποιούμαι την πολιτική ατζέντα των ειδικών ομάδων συμφερόντων. Ακόμα και αν μειώνεται η φθορίωση, είναι δυνατόν η υγεία των δοντιών να προέχει από την υγεία του εγκεφάλου; Ήρθε η ώρα να μπει στην άκρη η πολιτική και να σταματήσει η τεχνητή φθορίωση παντού”.

-Τα φυτοφάρμακα μειώνουν την ανθρώπινη νοημοσύνη
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών διαπίστωσε ότι τα φυτοφάρμακα, τα οποία είναι ανεξέλεγκτα στις προμήθειες των τροφίμων, δημιουργούν μόνιμες αλλαγές στη συνολική δομή του εγκεφάλου – αλλαγές που έχουν συνδεθεί με τα χαμηλότερα επίπεδα στην ευφυΐα και τη μειωμένη νοητική λειτουργία. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φυτοφάρμακο γνωστό ως chlorpyrifos (CPF) έχει συνδεθεί με «σημαντικές ανωμαλίες». Περαιτέρω, ο αρνητικός αντίκτυπος βρέθηκε να συμβαίνει ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα έκθεσης.

Η επικεφαλής της έρευνας Virginia Rauh, καθηγήτρια στη Σχολή Mailman της Δημόσιας Υγείας, συνόψισε τα αποτελέσματα:
“Η τοξική έκθεση κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στις λειτουργίες της συμπεριφοράς.”

-Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης κάνει τους ανθρώπους «ηλίθιους»

Οι εθέρες πολυβρομιωμένων διφαινυλίων ή PBDE, είναι οργανικές ενώσεις βρωμίου που χρησιμοποιούνται ως επιβραδυντικά της φλόγας. Όπως και άλλα βρωμιούχα επιβραδυντικά φλόγας, PBDEs έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των δομικών υλικών, ηλεκτρονικών, στα έπιπλα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, πλαστικά, αφρούς πολυουρεθάνης, [1] και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Οι κίνδυνοι για την υγεία από αυτές τις χημικές ουσίες έχουν προσελκύσει αυξανόμενη επιτήρηση, και έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη γονιμότητα του ανθρώπου στα επίπεδα που βρισκόνται στα νοικοκυριά. Δυστυχώς, τα επιβραδυντικά φλόγας μπορεί να είναι πιο διαδεδομένα από ό, τι νομίζετε.
Ερευνητές συνέλεξαν δείγματα από περίπου 300 έγκυες γυναίκες και πάλι, όταν τα παιδιά τους ήταν ηλικίας 5 και 7. Στο αίμα πάνω από το 97% του συνόλου των μητέρων και των παιδιών είχαν ανησυχητικά επίπεδα των εν λόγω, αποκαλούμενων πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες (PBDE). Ερευνητές αξιολόγησαν επίσης τα παιδιά για απώλεια προσοχής, κινητικές δεξιότητες, και τα επίπεδα IQ. Βρήκαν ότι οι μητέρες που είχαν μεγαλύτερη έκθεση σε PBDE, ενώ ήταν έγκυες είχαν γενικά τα παιδιά που είχαν χαμηλό σκορ στα τεστ, κατά μέσο όρο 6 μονάδες χαμηλότερα από τους συνομηλίκους τους με μικρότερη έκθεση.
Τα έπιπλα δεν είναι το μόνο μέρος που θα βρείτε τα επιβραδυντικά φλόγας, δυστυχώς. Μία χημική ουσία γνωστή ως βρωμιούχα φυτικά έλαια (BVO) έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, αλλά εξακολουθεί να προστίθεται κατά περίπου 10 τοις εκατό στα αναψυκτικάτ ης Βόρειας Αμερικής. Μερικές φορές, οδηγούν σε βλάβες του δέρματος, απώλεια μνήμης, και νευρικές διαταραχές. Άλλα κοινά είδη διατροφής, όπως το φυστικοβούτυρο, γαλοπούλα, ζαμπόν, τα ψάρια και τα προϊόντα του βοείου κρέατος, επίσης, έχουν δείξει ανησυχητικά υψηλά επίπεδα του επιβραδυντικού φλόγας hexabomocyclododecane (HBCD), κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην βαρέως τύπου επεξεργασία και παραγωγή.

Η υγεία σας όμως είναι δευτερεύον ζήτημα! Ιδού η απόδειξη:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ | Βρυξέλλες, 06.06.2005

Έχοντας υπόψη:
την οδηγία 2002/95/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Ιανουαρίου 2003, σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης ορισμένων επικίνδυνων ουσιών σε είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού..[..]

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:
Δυνάμει της οδηγίας 2002/95/ΕΚ, η Επιτροπή απαιτείται να προβαίνει σε αξιολόγηση ορισμένων επικίνδυνων ουσιών που απαγορεύονται σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 1 της εν λόγω οδηγίας.

..Ορισμένα υλικά και κατασκευαστικά στοιχεία που περιέχουν μόλυβδο, υδράργυρο, εξασθενές χρώμιο, πολυβρωμοδιφαινύλια (PBB) ή πολυβρωμοδιφαινυλικούς αιθέρες (PBDE) θα πρέπει να εξαιρεθούν από την απαγόρευση, καθώς εξακολουθεί να είναι ανέφικτη η εξάλειψη ή υποκατάσταση των εν λόγω επικίνδυνων ουσιών στα συγκεκριμένα αυτά υλικά και κατασκευαστικά στοιχεία.

..Δεδομένου ότι από την εκτίμηση του κινδύνου του δεκαβρωμοδιφαινυλικού αιθέρα (DecaBDE) που διενεργήθηκε δυνάμει του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 793/93 του Συμβουλίου της 23ης Μαρτίου 1993 για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των κινδύνων από τις υπάρχουσες ουσίες προέκυψε ότι δεν χρειάζονται επί του παρόντος μέτρα περιορισμού των κινδύνων για τους καταναλωτές πέραν εκείνων που εφαρμόζονται ήδη, ο DecaBDE μπορεί να εξαιρεθεί από τις απαιτήσεις του άρθρου 4 παράγραφος 1 της οδηγίας 2002/95/ΕΚ. Στο πλαίσιο της εκτίμησης του κινδύνου απαιτείται διεξαγωγή συμπληρωματικών μελετών, ενώ η βιομηχανία εφαρμόζει πρόγραμμα περιορισμού των εκπομπών σε εθελούσια βάση.

Τα παραπάνω, με απλά λόγια: Ναι μεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες αλλά δεν υπάρχουν άλλες ουσίες για να αντικατασταθούν οπότε εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις σκαρφιζόμενοι διεξαγωγή συμπληρωματικών ερευνών. Εντωμεταξύ όμως, τα ερευνητικά εργαστήρια και η επιστήμη γενικώς είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τις ίδιες τις διεθνείς επιχειρήσεις και την ίδια ολιγαρχία!
“..η επιστήμη δεν αναπτύσσεται με γνώμονα τα γνωστικά αντικείμενα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα έχει προκρίνει ως μείζονα, αλλά με βάση τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες που της θέτουν οι χρηματοδότες και οι «επόπτες» της. Ποιοι είναι αυτοί;
α) Το κράτος, η κρατική εξουσία, ως φορέας άσκησης οικονομικής πολιτικής.
β) Η πολεμική βιομηχανία με τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της και τις πλούσιες χρηματοδοτήσεις της έρευνας.
γ) Οι μεγάλες επιχειρήσεις που προσδοκούν αύξηση των κερδών τους.
Έτσι, οι νέοι πυλώνες που καθοδηγούν την έρευνα είναι η ανάπτυξη, η παραγωγικότητα και οι πρακτικές εφαρμογές.”

-ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ειδικά τα κολέγια είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία μυωπικών και στενόμυαλων πτυχιούχων!

Εκείνο που καταδεικνύει περίτρανα το είδος και την ποιότητα του ανθρώπινου νου, είναι το γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος της πληροφορίας φέρει μεγαλύτερη ευθύνη από άλλες εποχές -διότι είναι σε θέση να γνωρίζει- και όταν γνωρίζει τι είναι αυτό, που δρα ενάντια στην ίδια την υπόστασή και φύση του, που βλάπτει το ίδιο του το παιδί αλλά δεν κάνει κάτι γι αυτό, μένει απραγής και απαθής, τότε εκτός του ότι δηλώνει ξεκάθαρα την υποτέλεια του συμβάλλει στη νομιμοποίηση, συνυπογράφει και συμπράττει με το συγκεκριμένο σύστημα, και αυτή είναι η επιδιωκόμενη παγκοσμιοποίηση “εκ των κάτω”!

Όπως πχ εγώ συμβάλλω -εάν, αυτές οι πληροφορίες που σου μεταφέρω μέσα από δω δεν καταφέρουν να έχουν κάποιο περιοριστικό αποτέλεσμα ή τουλάχιστον μια δράση ενάντια στους μηχανισμούς που επιτρέπουν να υπάρχουν στην κοινωνία οι λόγοι που κάνουν ηλίθιο τον άνθρωπο- στη παραπάνω εγκληματική νομιμοποίηση!!! Η Natural Society απ’ όπου αντλήθηκαν οι αρχικές πληροφορίες είναι μια οργάνωση φτιαγμένη γιαυτό το σκοπό! Συμβάλλει στο σύστημα νομιμοποιώντας το επικαλούμενη την πληροφόρηση! Αλλά, τι νόημα έχει η πληροφόρηση όταν ο πολίτης δεν επεμβαίνει δυναμικά στο “δήθεν ασφαλές” κοινωνικό περιβάλλον που φτιάχνει ωθούμενος από τους πρωτογενείς φόβους του; Τι νόημα έχει όταν η ελεγκτική και η εκτελεστική εξουσία δεν επεμβαίνουν αυτόκλητα, αυτοβούλως ή αυτεπάγγελτα, όπως θέλετε πείτε το;;;;;;;;;; Τι άλλο θέλει ο κόσμος για να καταλάβει ότι χωρίς τη μάζα του δεν μπορεί να υπάρξει καν “Κοινωνία”;

“”Είναι η εποχή στην οποία οι λέξεις και οι έννοιες έχουν διαφοροποιηθεί ως προς το περιεχόμενο και τη σημασία τους. Είναι η εποχή όπου η καταπίεση σημαίνει ελευθερία, η κατανάλωση δύναμη, ο έλεγχος ασφάλεια, ο φόβος σύνεση, η απάτη πολιτική, η υστερία χαρά. Κι είναι τόσο κοινά αποδεκτές οι έννοιες που έχουν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη κάθε κοινωνικής αντιπολίτευσης και την απόρριψη κάθε μορφής αντίστασης. «Ο άνθρωπος σήμερα είναι ίσως περισσότερο ανίκανος από ποτέ να επιδράσει πάνω στον ίδιο του τον μηχανισμό. Είναι η εποχή που η αποχαύνωση της ανθρωπότητας βρίσκεται σε τέτοιο βαθμό που θα βιώσει την ίδια της την καταστροφή ως μια ύψιστη αισθητική απόλαυση. Εμείς όμως εδώ σ’ αυτό το τόπο, έχουμε πολιτισμικό βάθος και υπόβαθρο από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε και να ξεφύγουμε από το μιμητισμό, να παράξουμε νέο πολιτισμό. Όραμα θέλει! Ανασυγκρότηση τώρα!  Έτοιμοι για μάχες μέχρις εσχάτων αν χρειαστεί …για ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!””

Αρχικές πηγές
https://naturalsociety.com/leading-geneticist-human-intelligence-slowly-declining/

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

One response to “Το ανθρώπινο είδος γίνεται σταδιακά πιο ηλίθιο

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading