RSS

Αντιστοίχιση Σήψης σε Φύση και Κοινωνία

29 Jun

Λοιπόν;Robot translation into English
Λογική πρώτου βαθμού.
Στο άρθρο αυτό προτείνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας που ακολουθείται από την ίδια τη φύση όταν προκύπτει η “σήψη”. Τότε αναλαμβάνουν έργο οι ενεργοί μικροοργανισμοί και μετατρέπουν τα στοιχεία της σαπίλας σε εποικοδομητικούς μικροοργανισμούς.
Στην περίπτωση μας, με επίγνωση της κοινωνικής σήψης, όταν αντιστοιχίσουμε την διαδικασία της φύσης με εκείνη της ανθρώπινης κοινωνίας, προκύπτει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Με πράσινα γράμματα ο κοινωνικός κύκλος.

“Βλαβερή ζύμωση ή σήψη
Σήψη είναι η διαδικασία κατά την οποία ορισμένοι μικροοργανισμοί (άνθρωποι, ομάδες) αποικοδομούν αναεροβίως (μυστικά-υπογείως-συντεχνιακά-σκοτεινά) τα δομικά συστατικά (παιδεία, οικογένεια, πατρίδα, θρησκεία), οπότε προκύπτουν δύσοσμα και ημιαποσυντιθεμένα προϊόντα μεταλλαγής (παράγωγα της διαφθοράς και της υπονόμευσης για το συμφέρον των λίγων αντί των πολλών), τα οποία συνήθως είναι δηλητηριώδη (κοινωνικές ανισότητες, καταπάτηση δικαιωμάτων, απόσταση εξουσίας, καταπίεση, άγνοια, παραπλάνηση κλπ). Επιπλέον αυτά τα προϊόντα μετατρέπονται και πάλι σε άλλες βλαβερές και σχετικά αδιάλυτες ανόργανες ουσίες. (αλλοτρίωση, αήθεια, ευησυχασμός, καταναλωτικός ευδαιμονισμός, έγκλημα κλπ)
Όταν όμως είναι παρόντες φωτοσυνθετικοί οργανισμοί (δυναμικού προτύπου φωτεινοί, ανιδιοτελείς
άνθρωποι), είναι δυνατόν αυτοί, υπό αναερόβιες καταστάσεις (κρυφές, μυστικές ομάδες), να χρησιμοποιήσουν τα παραχθέντα προϊόντα σήψης (τεχνολογία, εξειδικευμένη και κατευθυνόμενη γνώση, χρήση γνωστικού, γνωσιακού τομέα κ.α.) για να παραγάγουν πολύτιμες ουσίες (αλλαγή παραδείγματος, νέα επιστήμη). Η διαδικασία της σήψης τότε είναι δυνατόν να μετατραπεί σε μια ώριμη διαδικασία.

Χρήσιμη ζύμωση ή ωριμότης
Η ωριμότης είναι μια αναερόβια διαδικασία (οι παραπάνω δυναμικού προτύπου φωτεινοί, ανιδιοτελείς άνθρωποι σχεδιάζουν το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο), κατά την οποία ορισμένοι οργανισμοί αποσυνθέτουν σύνθετα οργανικά μόρια σε απλές ουσίες (μείωση-απάλειψη της απόστασης εξουσίας, πολιτειακή εκπροσώπευση), οι οποίες είναι δυνατόν να αφομοιωθούν (ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη). Συγχρόνως παράγονται δια των μικροοργανισμών προϊόντα μεταλλαγής, τα οποία είναι δυνατόν επίσης να απορροφηθούν (κωδικοποίηση, διδαχή, αφομοίωση του αξιοκρατικού νέου συστήματος κλπ).
Αυτά  τα προϊόντα είναι σε θέση να διεγείρουν την ανάπτυξη και να αυξήσουν τη φυσική αντίσταση του περιβάλλοντος (για το ξεκίνημα της οποιασδήποτε αλλαγής απαιτείται η υποστήριξη από το 20-25% των ¨πολιτών¨ -όχι καταναλωτών- και γνωστικό αντικείμενο), αναστέλλοντας έτσι τις παθογένειες.

ΣΥΝΟΨΗ
Οι ενεργοί μικροοργανισμοί (ενεργητικοί, ανιδιοτελείς, φωτεινοί, οραματικοί πολίτες) επηρεάζουν το περιβάλλον κατά τρόπον ώστε να επικρατούν οι εποικοδομητικοί μικροοργανισμοί (η μάζα ακολουθεί). Έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο οι μικροοργανισμοί (ατομικά ο κάθε πολίτης) παίζουν θετικό ρόλο μέσω της ζύμωσης (ενεργητική συμμετοχή όλων, αξιοποίηση αρετών, αξιοκρατία), όσον αφορά την ανάπτυξη, την ποιότητα και την ευφορία (άξιοι, ευδαίμονες πολίτες). Η αποσύνθεση διεγείρεται και η σήψη εξαφανίζεται με αποτέλεσμα να χάνεται λιγότερη ενέργεια (Τα συστήματα των κατωτέρων επιπέδων είναι ψηλά ως προς την ενέργεια κι έτσι, παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες στα συστήματα των ανωτέρων επιπέδων.
Τα συστήματα των ανωτέρων επιπέδων είναι ψηλά ως προς την πληροφορία κι, άρα, ελέγχουν τα συστήματα των κατωτέρων επιπέδων.”).

Ένα περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι εποικοδομητικοί μικροοργανισμοί (αξιοκρατία), είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άριστο επίπεδο παραγωγής, να αναστείλει τις ασθένειες και να συμβάλει στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.”

Ο άνθρωπος οφείλει να διάγει τον βίο του σε συμφωνία τόσο προς την συμπαντική, όσο και την ανθρώπινη φύση.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

One response to “Αντιστοίχιση Σήψης σε Φύση και Κοινωνία

  1. kleovis

    02/08/2020 at 16:45

    εξαιρετικό!

    Like

     

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading