RSS

Covid και Νικοτίνη : Το επιχείρημα

24 Nov

Λογική διάζευξη Μια σπάνια ασθένεια κρατά μακριά από τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 κάποιους συνανθρώπους μας. Το σπάνιο αυτό νόσημα ονομάζεται “Λογική”, και οι συγκεκριμένοι πάσχοντες, πέρα από κάθε άλλη γνωστή αιτία, εμποδίζονται να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τα ακόλουθα τρία “κατηγορήματα” :
1. Από Έλληνα μπροστάρη το πρωτο-άκουσε ο κόσμος!
Μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ απ’ την μια οι καπνιστές είναι πιο ευάλωτοι στις αναπνευστικές λοιμώξεις – κατ’ επέκταση και στη νόσο που προκαλεί ο SARS-CoV-2 –, από την άλλη, τα ποσοστά των καπνιστών με κορωνοϊό είναι λιγότερα συγκριτικά με τους μη καπνιστές.
Ο καπνός τσιγάρου βοηθά την καταστολή έκφρασης της ACE2 (ο υποδοχέας όπου πιστεύεται ότι προσκολλάται ο κορονοϊός για να μπει στα ανθρώπινα κύτταρα) στα κύτταρα και άρα μειώνει την ικανότητα του SARS-CoV-2 να εισέλθει στα κύτταρα.
ΗΠΑ : Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve και της Κλινικής του Κλίβελαντ στο Οχάιο, οι οποίοι έκαναν σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία 7.102 ασθενών με Covid-19, από τους οποίους 85% δεν ήταν ποτέ καπνιστές, 13% ήταν πρώην καπνιστές και 2% νυν καπνιστές.
Κίνα: Από 343 εισαχθέντες ασθενείς, μόνο το 4,4% ήταν καπνιστές. Από 139 εξωτερικούς ασθενείς, μόνο το 5,3% ήταν καπνιστές.
Γαλλία : στο Γαλλικό νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière1, μελέτησαν 480 ασθενείς, θετικούς για Covid-19, οι 350 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ελαφρότερα συμπτώματα και παρέμειναν σε περιορισμό στην οικία τους. Διαπιστώθηκε ότι από τους νοσηλευθέντες, με μέση ηλικία τα 65 έτη, μόνο το 4,4%, ήσαν ενεργοί καπνιστές. Αυτοί που δεν νοσηλεύτηκαν είχαν μέση ηλικία τα 44 έτη και κάπνιζε μόνο το 5,3%.
Δημοσιευμένες μελέτες μέχρι τις 25 Απριλίου 2020 περιελάμβαναν 6515 νοσηλευόμενους ασθενείς στην Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, εκ των οποίων 440 ήταν καπνιστές. Μαζί με τις προδημοσιεύσεις, εξετάστηκαν 10.631 ασθενείς, εκ των οποίων οι 961 ήταν καπνιστές.
Αξιολόγηση 30 μελετών για τη σχέση καπνίσματος και Covid-19. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σχετική μετα-ανάλυση, η οποία αφορούσε συνολικά 11.104 ασθενείς, από τους οποίους 961 ήσαν καπνιστές.
Ιδού πόσες μελέτες (4000), στις οποίες καταγράφονται δεδομένα καπνιστών, εντόπισε ο ακούραστος Philεδώ, και ο Christopher ταξινόμησε –εδώ, εκείνες που χρησιμοποιούν επιδημιολογικές μεθόδους που διευθετούν και άλλους παράγοντες. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι καπνιστές είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν και οι πρώην καπνιστές είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν αν κολλήσουν τον ιό.
Επειδή ο καπνιστής λαμβάνει νικοτίνη και όχι επειδή καπνίζει, ο κορονοϊός δεν μπορεί να τον “χτυπήσει” με την τοξική ακολουθία του. Όταν κάποιος καπνιστής ωστόσο νοσηλευθεί, το πρώτο που γίνεται, είναι να του κόβουν το κάπνισμα -πολύ σωστά βέβαια- αλλά δεν του αντικαθιστούν την νικοτίνη με ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, όπως ενδεχομένως οφείλουν. Οι θέσεις στους κυτταρικούς υποδοχείς του “αδειάζουν” ταχύτατα και ο ιός βρίσκει την ευκαιρία να δηλητηριάσει τους ανοιχτούς πλέον υποδοχείς. Δεδομένης βέβαια και της κατάστασης ενός καπνιστή, ο θάνατος επέρχεται ευκολότερα.

Πηγές 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

Smoking status of Hospitalized COVID-19 patients in China (Farsalinos Study)

2. Γνωστός κάλεσε συνεργείο απεντόμωσης για να καταπολεμήσει το σαράκι στο σπίτι του και η απολύμανση έγινε με νικοτίνη! Αρκούσε μια μικρή έρευνα για να αποκαλυφθεί πως η νικοτίνη χρησιμοποιείται και ως εντομοκτόνο, και μάλιστα πρέπει να είναι το βασικό αίτιο του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει παγκοσμίως με τις μέλισσες, μέγα οικολογικό ζήτημα.
Νικοτίνη : Η νικοτίνη είναι το δηλητηριώδες αλκαλοειδές (C10 H14 N2) το οποίο εκτός από το φυτό του καπνού περιέχεται σε μικρότερες ποσότητες στα στρυχνοειδή (Solanaceae) όπως η πατάτα, τομάτα, μελιτζανα, πιπεριά κ.α. Χρησιμεύει στη θεραπευτική, ως διεγερτικό του νευρικού συστήματος. Έχει, επίσης, χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή εντομοκτόνων, θεωρούμενη αρχικά ως “οικολογικό” εντομοκτόνο προερχόμενο από το φυτικό βασίλειο. Η νικοτίνη ως φυτοφάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1690, με τη μορφή εκχυλισμάτων καπνού (αν και άλλα συστατικά του καπνού φαίνεται επίσης να έχουν επιδράσεις φυτοφαρμάκου). Τα φυτοφάρμακα νικοτίνης δεν είναι εμπορικά διαθέσιμα στις ΗΠΑ από το 2014 και τα ιδιοσκευάσματα φυτοφαρμάκων απαγορεύονται σε βιολογικές καλλιέργειες και δεν συνιστώνται για σπιτικούς κήπους. Τα φυτοφάρμακα νικοτίνης έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ από το 2009. (Πολλές από αυτές τις απαγορεύσεις αφορούν τους ανοιχτούς αγρούς.) Ωστόσο, τρόφιμα εισάγονται από χώρες στις οποίες επιτρέπονται φυτοφάρμακα νικοτίνης, όπως η Κίνα, αλλά τα τρόφιμα δεν μπορούν να υπερβαίνουν κάποια μέγιστα επίπεδα νικοτίνης. Τα νεονικοτινοειδή, τα οποία προέρχονται από τη νικοτίνη και δομικά της μοιάζουν, χρησιμοποιούνται ευρέως ως γεωργικά φυτοφάρμακα και κτηνιατρικά φάρμακα από το 2016. Η νικοτίνη έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως εντομοκτόνο και τα νεονικοτινοειδή, όπως η imidacloprid.
Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα
Τα νεονικοτινοειδή είναι ιδιαίτερα τοξικά για τα έντομα. Είναι συστημικά, καταλήγουν στη γύρη και στο νέκταρ των ανθέων. Τα νεονικοτινοειδή χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε καλλιέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν δε συνδεθεί με το σύνδρομο κατάρρευσης των μελισσιών. Τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα, τα οποία είναι νευροτοξικά, προξενούν σημαντικές ζημιές όχι μόνο στις μέλισσες, αλλά σε πολλά άλλα είδη.
Πηγές 1, 2, 3

3. Τέλος, η συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα συνανθρώπων μας, λόγω του σπάνιου αυτοάνοσου νοσήματος των, γνωρίζουν πως, ποτέ και με καμιά κυβέρνηση δεν θα ανακοινωνόταν πως οι καπνίζοντες βάσει πιθανοτήτων κινδυνεύουν λιγότερο από τον Κοροναϊό!
Έπειτα είναι και η κοινωνική ταυτότητα, πάνω στην οποία οικοδομούνται όλα.

Εάν τα παραπάνω εύλογα επιχειρήματα δεν αρκούν για να πεισθεί κάποιος, τότε, ας λάβει υπόψιν τουλάχιστον πως τα εμπόδια για την κατανόηση της αλήθειας είναι τέσσερα:Άβολες αλήθειες Ευχάριστα ψέματα η υποταγή σε λανθασμένη αυθεντία, η δύναμη της συνήθειας, η λαϊκή πρόληψη και η επικάλυψη της αγνοίας με επίδειξη σοφίας.

«Οι μάζες ποτέ δεν δίψασαν για την αλήθεια. Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι όπως τα θέλουν τους γυρίζουν την πλάτη, προτιμώντας να αποθεώνουν την πλάνη, αν η πλάνη τους είναι δελεαστική. Όποιος μπορεί να τους προμηθεύσει με ψευδαισθήσεις γίνεται εύκολα αφέντης τους. όποιος επιδιώκει να καταστρέψει τις αυταπάτες τους γίνεται εύκολα θύμα τους.» Gustav Le Bon

Αφιερωμένο στο φίλο μου το Δημήτρη, πηγή έμπνευσης του παρόντος!

Ζωοανθρωπονόσοι, Ζωονοσία, Μεταδοτικά νοσήματα

Το άρθρο αυτό στην Αγγλική

Οι Καμπύλες του Θανάτου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΌ LOCKDOWN Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΈΒΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ! ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΈΝΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΆΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΠΊΣΩ ΆΡΟΝ – ΆΡΟΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

Χωρλις υπότιτλους

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading