RSS

Έννομοι Ηγεμόνες

22 Jul

Yelizaveta Alekseyevna“Ο πατέρας του σημερινού αυτοκράτορα της Ρωσίας δολοφονήθηκε και εκείνοι που, όπως όλοι πιστεύουν, ήταν μεταξύ των δολοφόνων του πατέρα, τυγχάνουν της εμπιστοσύνης και βρίσκονται στις υπηρεσίες του γιου! Η γιαγιά του δολοφόνησε το σύζυγό της, σκότωσε όλους τους συγγενείς του, και υποδέχτηκε αρκετούς από τους δολοφόνους στο κρεβάτι της! Τα αδέλφια με το όνομα Ορλώφ 1 2 ήταν υπουργοί των πόθων της, και αυτοί που χρησιμοποιούσαν το στιλέτο όποτε το απαιτούσε εκείνη.
Το τελευταίο πρόσωπο που διεκδικούσε το θρόνο, σαν κληρονομικό δικαίωμα, ήταν μια πολύ όμορφη και άκρως επιτυχημένη νεαρή κοπέλα, η οποία λέγεται πως ήταν κόρη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (προκατόχου του Πέτρου, του συζύγου της Αικατερίνης) από ένα ιδιωτικό γάμο.
Το είχε κρατήσει μυστικό, αλλά τελικά έγινε γνωστό. Το 1775, παρασυρμένη από ένα πράκτορα του κόμη Ορλώφ, ο οποίος διέταζε τον ρωσικό στόλο της Μεσογείου, ήρθε στην Πίζα.
Ο αχρείος δήλωνε πως ενδιαφέρονταν πολύ για τον αγώνα της – και, για να κάνουμε την ιστορία σύντομη, την κόρταρε και την παντρεύτηκε, προκειμένου να ανέβουν μαζί στο θρόνο! Μια μεγάλη ναυτική γιορτή αναγγέλθηκε πως θα δίνονταν στο στόλο, που τότε βρισκόταν στο Λιβόρνο – την υποδέχτηκαν στη μεγάλη καμπίνα, της πέρασαν χειροπέδες, την έστειλαν στη Ρωσία δια θαλάσσης και ποτέ δεν ξανακούσαμε γι αυτήν.
Το εάν η Αικατερίνη της τερμάτισε τη ζωή με ένα στιλέτο ή αν υπέκυψε στο τέλος από έλλειψη τροφής, ήταν φυσικά άγνωστο· μερικοί όμως πίστευαν πως είχε πνιγεί στο μπουντρούμι της από μια υπερχείλιση του Νέβα.
Αυτή είναι η επιφανής οικογένεια της Ρωσίας.”

 

Tags: , , , , , ,

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading