RSS

Φούσκες – Το παράδειγμα της κλιματικής αλλαγής

26 Feb

Η εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων (επάνω αριστερά, «πορτρέτο» μιας εξ αυτών από το τηλεσκόπιο της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών) μας υπόσχεται απότομο βούτηγμα σε Εποχή ΠαγετώνωνΣτη Γη αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία αυξάνεται ως αποτέλεσμα του φυσικού κύκλου της Εποχής των Πάγων. Καθώς οι ωκεανοί ζεσταίνονται, απελευθερώνουν αυξανόμενες ποσότητες CO2 στην ατμόσφαιρα.
Ο λόγος που τα επίπεδα CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) αυξάνονται και μειώνονται παγκοσμίως, ανάλογα με τη παγκόσμια θερμοκρασία, οφείλεται στο γεγονός ότι το κρύο νερό είναι ικανό να διατηρεί περισσότερο CO2 από ότι το ζεστό νερό. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ανθρακούχα ποτά χάνουν ποσοστά της ενανθράκωσης τους όταν αποθηκεύονται σε ένα ζεστό περιβάλλον. Αποθηκεύουμε ανθρακούχα αναψυκτικά, το κρασί και τη μπύρα σε ένα δροσερό μέρος για να εμποδίσουμε την ελάττωση του «αερίου» τους, που είναι το χαρακτηριστικό της ενανθράκωσης τους, ή το περιεχόμενο σε CO2.

Επειδή η απελευθέρωση του CO2 από τους ωκεανούς του πλανήτη υστερεί σε σχέση με τις αλλαγές της θερμοκρασίας της γης, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα παγκόσμια επίπεδα CO2 να συνεχίζουν να αυξάνουν για άλλα οκτακόσια χρόνια μετά το τέλος της τρέχουσας μεσοπαγετωνικής θερμής περιόδου της γης. Θα πρέπει ήδη να είμαστε οκτακόσια χρόνια εντός της επερχόμενης Εποχής των Πάγων πριν τα παγκόσμια επίπεδα CO2 αρχίζουν να μειώνονται σαν αντίδραση στην αύξηση της ψύξης των ωκεανών του κόσμου.

Η οικονομία είναι αδύνατον να βρίσκεται απείρως σε άνοδο, οι δείκτες φτάνουν σε μια ανώτατη τιμή και μετά ολισθαίνουν. Τότε το οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε ‘κρίση’ και απειλείται ολόκληρο το οικοδόμημα. Οι δε σοσιαλιστικές θεωρίες υποστηρίζουν πως το ‘Σύστημα’ κάποια στιγμή δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει μια τέτοια κρίση και οι κοινωνίες θα μεταστραφούν στο σοσιαλισμό. Οι κρίσεις λοιπόν εγκυμονούν κινδύνους δύο ειδών για τους κρατούντες : είτε τη μεταστροφή σε ένα άλλο σύστημα, είτε τη μετατόπιση του πλούτου σε άλλα χέρια, και οι δύο εκδοχές σημαίνουν κίνδυνος για την ελίτ. Ως απάντηση στην πρόκληση της διατήρησης ισορροπίας του Συστήματος, δόθηκε η τεχνική μέθοδος επιμήκυνσης του μεσοδιαστήματος μεταξύ δύο κρίσεων, που η Ομάδα εφηύρε, με την οικοδόμηση επίπλαστων τρόπων διεύρυνσης του οικονομικού κατασκευάσματος, που βασίζεται στη Παραπλάνηση, και γιαυτό ονομάζονται ‘φούσκες’. Μάλιστα, ο όρος είναι συνδεδεμένος με την έννοια της φούσκας που παράγεται από τη γνωστή μίξη σαπουνιού και νερού, που μικροί – μεγάλοι αρέσκονται να φυσούν για να τις κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον αέρα παρατείνοντας τη διάρκεια της στο χρόνο. Ελληνιστή δηλαδή θα λέγαμε ότι οι φούσκες βασίζονται στον “κοπανιστό αέρα”. Οι Φούσκες παραπλάνησης χρησιμοποιούνται για να υποστηριχθούν οι ανάγκες του οικονομικού συστήματος. Δεν έχουν σχέση με καμία πλευρά μιας πραγματικής φέρουσας ικανότητας, αλλά μόνο με την ‘τέχνη’ της οικονομίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της ‘επιχείρησης Φούσκα’ είναι η απόλυτη μυστικότητα και η επιτυχής εφαρμογή των 4 δράσεων : Προπαγάνδα, Πολιτική Δράση, Δραστηριότητες Αντικειμένου και Πόλεμος Πληροφοριών. Το τρέχον παράδειγμα ‘Φούσκας’ είναι αυτό της κλιματικής αλλαγής, τεραστίων διαστάσεων, παγκόσμιας εμβέλειας, το ζήτημα της “υπερθέρμανσης του πλανήτη” και ‘Μυστική Επιχείρηση’ στη περιβόητη ατζέντα ‘παγκοσμιοποίηση’. Η μυστική επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα υψηλού βαθμού δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα και στέφθηκε με επιτυχία σε όλα ‘σχεδόν’ τα επίπεδα.
-Στην Προπαγάνδα τον κύριο ρόλο ανέλαβαν οι ” ‘ειδήμονες’, ‘επιστήμονες’, ‘αυθεντίες’ και ‘ευαισθητοποιημένοι διαφωτιστές του λαού’ ” με χαρακτηριστικότερο το ρόλο που ανετέθη στον Αλ Γκορ, για όσους θυμούνται, ο ποίος έπεισε το κοινό ολόκληρου του πλανήτη πως είμαστε σαν, βάτραχοι που σιγοβράζουν σε ένα τσουκάλι και λόγω της χαμηλής φωτιάς και του σταδιακού εγκλιματισμού μας δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε και όταν θα το αντιληφθούμε θα είναι πολύ αργά αφού θα έχουμε ζημιωθεί τόσο εμείς όσο και ο πλανήτης… γιαυτό πρέπει να πάρουμε επειγόντως μέτρα τώρα! Βασικό στοιχείο της παραπλανητικής αυτής “Μυστικής Επιχείρησης” είναι ότι η επιβάρυνση του κλίματος οφείλεται στον άνθρωπο. Είναι δηλαδή ανθρωπογενή τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις ανθρώπινες δράσεις. Επιχειρήματα φορτισμένα με ευθύνη και ενοχή. Υπό το πρίσμα της “δημόσιας συζήτησης / διαβούλευσης”, διοχετεύεται επί σειρά ετών ένας τεράστιος όγκος υλικού μυστικής προπαγάνδας, που διεξάγεται από ένα ευρύ δίκτυο “ανθρώπων” της. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει ανταποκριτές, ειδήμονες, ακαδημαϊκούς, αυθεντίες, εκδότες περιοδικών και εφημερίδων, τηλεοπτικούς παραγωγούς, παρουσιαστές τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και οποιονδήποτε άλλο, ο οποίος βρίσκεται σε θέση να διαδώσει τις αντιλήψεις της Ομάδας, χωρίς να εγείρει υποψίες, παράλληλα με ‘ειδικά’ γκάλοπ και δημοσκοπήσεις.
-Στην Πολιτική Δράση με οικονομική βοήθεια προς ‘φιλικούς πολιτικούς’ ή υπαλλήλους γραφειοκρατικών μηχανισμών, καθώς και ομάδων που διευκολύνουν την εκστρατεία ή και πρόσληψη νέων ‘κομματικών’ μελών, μας έπεισαν ότι για το ζήτημα αυτό η πολιτική εξουσία δεν κάνει τίποτα, και έτσι ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρίες, δημιουργήθηκαν οργανώσεις που καλούσαν τον λαό να αντιδράσει και στο τέλος με τα χίλια ζόρια, “επιτέλους” κατάφεραν να πείσουν τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση!! (και όντως ανέλαβαν.. με τον ιδανικότερο τρόπο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος! Φαγώθηκαν, και τρώγονται ακόμα δις., σε πολιτικές δράσεις γύρω από τη Φούσκα της υπερθέρμανσης του πλανήτη,).
-Στις Δραστηριότητες Αντικειμένου υπηρεσίες παρέχονται σε όλα τα επίπεδα που ισχυροποιούν τη ‘θέση’, που περιλαμβάνει ακόμα και ‘αποτροπή’, ‘εξάλειψη’, ‘περιθωριοποίηση’, ‘εκκαθάριση’ αντίστασης και αντιτιθεμένων, δηλαδή εκείνων που επιδιώκουν να διαδώσουν την αλήθεια στον κόσμο.
– Στον Πόλεμο Πληροφοριών πληρωμένες ακαδημαϊκές αυθεντίες ή με σύγχρονους όρους και τρόπους εξαφανίζονται από τις πηγές και το διαδίκτυο άρθρα και έρευνες που δεν συνάδουν με το ‘κλίμα’. Τόσο το καιρικό κλίμα όσο και το συστημικό κλίμα.

Ο Κύκλος του μύθου, της πλάνης και της παραπλάνησης:
Την ίδια περίοδο που ξεκινούσε η εκστρατεία του Αλ Γκορ για την “υπερθέρμανση του πλανήτη” και “το φαινόμενο του θερμοκηπίου” οι Ρώσοι διατείνονταν πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας παγετωνικής περιόδου. Η Ρώσικη θέση στηρίζεται στα αποτελέσματα των παλαιοντολογικών ερευνών στους πάγους της ανταρκτικής.
-Το 1975 ο Reid Bryson του Πανεπιστημίου του Wisconsin επισήμανε ότι η μέση θερμοκρασία της Γης κατά τη διάρκεια των μεγάλων παγετώνων ήταν μόνο περίπου επτά βαθμούς χαμηλότερη από ό, τι κατά τις πιο θερμές εποχές – και ότι η τότε (1975) ύφεση είχε μεταφέρει τον πλανήτη περίπου στο ένα έκτο της διαδρομής προς την εποχή των παγετώνων, κατά μέσο όρο.
Το Βήμα 19/06/2011 “[..] Η προφανής συνέπεια μιας τέτοιας ταχείας κατάψυξης θα είναι ένας άγριος αγώνας δρόμου μεταξύ των χωρών του πλανήτη για την ανεύρεση και εκμετάλλευση νέων ενεργειακών αποθεμάτων. Αντιπαρερχόμενοι τη συνωμοσιολογική υποψία ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι κοινωνικές αναταραχές σε πετρελαιοπαραγωγές χώρες (νυν ή εν δυνάμει) σχετίζονται με όλα αυτά, σκεφτόμαστε με ανανεωμένο ενδιαφέρον το πόσο επείγει η αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχουμε στα βάθη των θαλασσών μας.”  Γιαυτό βγάζουμε τα πετρέλαια μας, λόγω της επερχόμενης πεγετωνικής περιόδου; Παραπλανούμεθα πιστεύοντας ακριβώς το αντίθετο; (βλέπετε ένα μόνο μικρό δείγμα του τι προκαλεί η παραπλάνηση; Σύγχυση, αστάθεια, ασάφεια, αβεβαιότητα!)
Απλά πράγματα

Στη δυτική σφαίρα επιρροής ο Αλ Γκορ είχε μεγάλη επίδραση στις συνειδήσεις των συμμορφουμένων και των τυπολατρών (στην κλίμακα του Μέρτον), εκείνων δηλαδή που δεν πιστεύουν ύπαρξη Ομάδων που κινούν τα νήματα.
-Αυτοκινητοβιομηχανίες, άλλαξαν σχεδιασμό (τεχνολογία) επιβλήθηκε αντικατάσταση και αγορά οχημάτων νέας τεχνολογίας ανοίγοντας μεγάλες πόρτες στην αγορά -ωστόσο, θυμηθείτε την υπόθεση της Βολκς-Βαγκεν με τα ‘πειραγμένα’ τσιπάκια!
“Συμφωνήθηκε στο Παρίσι να περιορισθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προ-βιομηχανική περίοδο…”
-Δημιουργήθηκαν εκατοντάδες ΜΚΟ (σας λέει κάτι;) δια μέσω των οποίων έρεαν και ρέουν δις!
-Διοργανώθηκαν και διοργανώνονται παγκόσμιες συσκέψεις κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ κλπ. Άρχισαν οι δήθεν “κόντρες” θέσεων και τοποθετήσεων μεταξύ οργανισμών, κρατών, ομίλων, συντεχνιών κλπ ως αναφορά τα μέτρα και την αντιμετώπιση!
Έτσι πέρασε στο νου της μάζας πως είναι ανθρωπογενείς οι λόγοι που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα, φορτίστηκε δηλαδή επιπλέον ο άνθρωπος και ενοχικά. Και για να θέσουν εκτός μάχης το υποτακτικό παθητικό υποκείμενο, του είπαν πρόσφατα πως η τρύπα του όζοντος κλείνει σιγά-σιγά! ..παρόλα αυτά!

Το ‘παράδοξο‘ υποκείμενο όμως δέχεται και το φτύσιμο της εξουσίας, αφού, οι κρατήσεις αεροπορικών θέσεων από ‘περιβαλλοντολόγους’ και άλλων αυθεντιών από φοιτητές και ΜΚΟ μαζί με τις παγκόσμιες συναντήσεις πολιτικών που μεταβαίνουν σε συνέδρια κλπ για το ως άνω θέμα.. υπερδιπλασιάστηκαν, παρόλο που κατά τους “ειδικούς” οι αεροπορικές μεταφορές επιβαρύνουν πολύ την ποιότητα της ατμόσφαιρας, αποφαινόμενοι πως σε κάθε πτήση υπερατλαντική απελευθερώνονται ΤΟΣΟΙ τόνοι CO2 στην ατμόσφαιρα, εντούτοις, “υπερδιπλασιάζοντας την δήθεν επιβάρυνση του περιβάλλοντος” το ποσοστό επίδρασης παραμένει σε επίπεδα κάτω του 0,54%!! Η μόνη σίγουρη πρόβλεψη μάλλον είναι η σταδιακή άνοδος των τιμών στα αεροπορικά εισητήρια, αφού προβλέπεται και άνοδος του τουρισμού.

Τέλος, οι πιο παρατηρητικοί έχουν διαπιστώσει μια χρονικά διαφοροποιημένη έκφραση στο λόγο των μυημένων στην επιχείρηση παραπλάνηση. Ενώ στην αρχή τους ακούγαμε συνέχεια να μας βομβαρδίζουν με όρους όπως ‘υπερθέρμανση του πλανήτη’, ‘αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών’, ‘λιώσιμο των πάγων’, ‘αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα (ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δράσης)’ και άλλα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη και κατ’ επέκταση στον άνθρωπο, σήμερα, όλοι εκείνοι τραβώντας την ουρά τους έξω, χρησιμοποιούν μόνο ένα όρο για να υπονοήσουν την παραπάνω δήθεν καταστροφή: Κλιματική αλλαγή!!! Γιατί αυτό; Επειδή ο όρος ‘κλιματική αλλαγή’ εμπεριέχει και την αναφορά στα φυσικά αίτια, μιας διαδικασίας φυσιολογικής πάνω στον πλανήτη Γη, όπως ακριβώς είναι και η αλήθεια, αφού πρόκειται για μια κλιματολογική διακύμανση ενός πλανήτη που είναι ζωντανός και διαρκώς αλλάζει. Επειδή, αποδεδειγμένα δεν είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τον πλανήτη. Μα τότε γιατί; Καλώς ήλθατε στη νέα οικονομική φούσκα ‘Κλιματική αλλαγή‘ …που γεννά δουλειές, χρήμα από το τίποτα.. ξεπλύνει και το βρώμικο… και γεννά πλούτο σε 43 άτομα, -ούτε ένα λεωφορείο δεν γεμίζουν- που απολαμβάνουν τη νοσηρή ηδονή της δύναμης κατέχοντας περισσότερο πλούτο από το 50% του πληθυσμού της Γης!!

Η μεγάλη απάτη για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη   01:15:56

Αλλαγές της ηλιακής δραστηριότητας (κhλίδες) Ένα παράδειγμα των αποδεικτικών στοιχείων ότι, οι αλλαγές της ηλιακής δραστηριότητας ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και όχι η επίδραση του ανθρώπου, όπως θέλει η προπαγάνδα των κρατούντων. Η ηλιακή δραστηριότητα, όπως οι ηλιακές κηλίδες, αυξήθηκαν – μειώθηκαν και στη συνέχεια αυξήθηκαν και πάλι κατά περίπου τον ίδιο τρόπο, όπως η θερμοκρασία του πλανήτη. Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή αντιστοιχία βρέθηκε από δύο επιστήμονες, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην διάρκεια του κύκλου των ηλιακών κηλίδων:

====== = = = = = = ======= = = = = = = ======= = = = = = = =======

Όταν ο κλιματολόγος George J. Kukla Lamont-Doherty από το Γεωλογικό Παρατηρητήριο του Columbia University και η σύζυγός του Helen ανέλυσαν δορυφορικές πληροφορίες για τον καιρό στο βόρειο ημισφαίριο, διαπίστωσαν ότι η έκταση των πάγων και το χιόνι είχαν ξαφνικά αυξηθεί κατά 12% το 1971 και η αύξηση συνεχίζεται από τότε. Περιοχές της νήσου Baffin στην καναδική Αρκτική, για παράδειγμα, ήταν κάποτε εντελώς απαλλαγμένες από το χιόνι όλο το καλοκαίρι. Τώρα καλύπτονται όλο το χρόνο.

Και αφού το θέμα μας είναι η παραπλάνηση:
Είναι μία εποχή παγετώνων που έρχεται;

Richmond Weekly Intelligencer, 27 March 1822

Σελ. 2

Ξένες Ειδήσεις. Με τις καθυστερημένες αφίξεις έχουν παραληφθεί εφημερίδες του Λονδίνου [μέχρι τις 22 Ιανουαρίου]. Ο καιρός ήταν τόσο ήπιος στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδιαίτερα στην Πολωνία και τη Ρωσία, που μοιάζει με άνοιξη περισσότερο παρά χειμώνα· και στη περιοχή του Dundee της Σκωτίας, ένας χωράφι κριθαριού θερίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου· είχε σπαρθεί τον Αύγουστο. Σε καμία από τις προηγούμενες περιόδους δεν θυμόμαστε να έχουμε διαβάσει μια τέτοια διαδοχή τεράστιων και καταστρεπτικών καταιγίδων αέρα, βροχής, χαλαζόπτωσης, κεραυνών και αστραπών όπως τις βίωσαν στην Ευρώπη τους τρεις τελευταίους μήνες του 1821. Πολλές πόλεις στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας έχουν πλημμυρίσει, σπίτια έχουν ισοπεδωθεί, ζωές έχουν χαθεί και μεγάλες ιδιοκτησίες έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Η ναυτιλία σε ακτές και λιμάνια έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι εφημερίδες γεμίζουν με φοβερές και τρομακτικές πληροφορίες ναυαγίων και ταλαιπωριών. Σε μερικές περιπτώσεις πλοία βυθίζονται στα αγκυροβόλια τους και ολόκληρα πληρώματα έχουν χαθεί.– N.J. Eagle

Αρνητική Φούσκα: Καρκίνος

Δεν έχω γνώσεις ή αρκετά στοιχεία για να κάνω ειδική αναφορά στην αρνητική αυτή Φούσκα. Θα επισημάνω όμως ένα συσχετισμό: όσα παραπάνω παραθέσαμε για τον τρόπο άσκησης της παραπλάνησης των μαζών, και το σκεπτικό από τις ενδείξεις που αντλούνται -κυρίως, αλλά όχι μόνο- από το αντίστοιχο βίντεο που χρόνια αναζητά ελληνικούς υπότιτλους:
“Με δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη χρηματοδότηση της έρευνας, και δισεκατομμύρια έσοδα από την πώληση φαρμάκων, και με τους ψηφοθηρικά πεινασμένους πολιτικούς να υπόσχονται μια διαρκή εισροή κονδυλίων για τα αντίστοιχα προγράμματα, διαπιστώνουμε σήμερα ότι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν το ψωμί τους με δουλειές που σχετίζονται με τον ‘καρκίνο’ παρά όσοι πεθαίνουν από καρκίνο. Εάν ο γρίφος λύνονταν με μια απλή βιταμίνη (Β17), όλη αυτή η γιγαντιαία εμπορική και πολιτική βιομηχανία θα έσβηνε μέσα σε μια νύχτα.”
Η ‘βιταμίνη’ Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, του ροδάκινου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό.

Ένας κόσμος χωρίς καρκίνο 00:55:14

Πηγές 1, 2, 3, 4, 5

Οδεύουμε προς μια βαθιά κρίση.. πρέπει να γνωρίζετε

Παραπλανημένοι Άνθρωποι
Πολιτική, πολιτικοί και Παραπλάνηση
Δημογραφικό και Παραπλάνηση
Τα Γκάλοπ και οι δημοσκοπήσεις

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading