RSS

Ισορροπία, λαός, κουκούτσι!

24 Sep

Κουκούτσι Όταν ο Ηράκλειτος μιλούσε για το “πόλεμος ο πατήρ των πάντων”, εννοούσε φυσικά ότι η αρμονία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την ισονομία των δυο αντίθετων δυνάμεων, και αυτό σε κάθε επίπεδο. Η αρμονία των αντιθέσεων. Όταν μία μόνο εκ των δύο δυνάμεων επικρατεί, αυτό λέγεται “μοναρχία”. Όταν λχ λέμε ότι επικρατεί άπνοια των ανέμων τοπικά αυτό σημαίνει ότι 2 αντίθετοι άνεμοι βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία, στον τόπο που παρατηρούμε το φαινόμενο.
Όταν έχουμε ανέμους, στον τόπο που τους παρατηρούμε έχουμε την επικράτηση του ενός μόνο ανέμου, την τυραννία, τη μοναρχία της μίας εκ των δύο δυνάμεων.

όλα συντελούνται στο πλαίσιο μιας αδιάκοπης αντιμαχίας. Η αέναη σπειροειδής εναντιοτροπή του φυσικού σύμπαντος και των ανθρώπινων συμπεριφορών συνθέτουν σταθερή ενότητα των αντιθέτων, ώστε τελικώς να κυριαρχεί «το αντίξουν συμφέρον» με αποτέλεσμα να προκύπτει «εκ των διαφερόντων καλλίστη αρμονία», έτσι που τελικά όλα να προκύπτουν μέσ’ από σφορδές αντιπαλότητες «και πάντα κατ’ έριν γίνεσθαι» (Diels – Kranz, Ι 152, 8-10).

Τώρα… πια η σχέση των παραπάνω με τα κουκούτσια του ροδάκινου και του βερίκοκου, εεε;

Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, του ροδάκινου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά (αν ποτέ αποδειχθεί). Οι πικρές ουσίες, είναι αντικαρκινικές.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: «Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη.

Αν τρώμε αρκετά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Με την επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη. Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.

Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.
Όλο το άρθρο της Σοφίας Βλάχου περί των ωφελειών του πικρού εδώ.

Παρόλο που παγκοσμίως πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι από τον καρκίνο είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που επωφελούνται οικονομικά από αυτόν! Σε αυτό το κόσμο θέλετε να ζουν τα παιδιά σας;;;

Ο G. Edward Griffin ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα αυτών των ισορροπιών και της έλλειψης των φυσικών συστατικών από τα γεύματα του σύγχρονου ανθρώπου με αποτέλεσμα τη μοναρχία κάποιων μόνο δυνάμεων που επικρατούν και προκαλούν τις ασθένειες. Τόσο σοβαρά ασχολήθηκε, που τα συμφέροντα τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 5 ετών για την απόπειρά του να ξεστραβώσει τον κόσμο.

Το βίντεο A World Without Cancer – The Story Of Vitamin, δυστυχώς δεν έχει υπότιτλους.

«Με δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη χρηματοδότηση της έρευνας, και δισεκατομμύρια έσοδα από την πώληση φαρμάκων, και με τους ψηφοθηρικά πεινασμένους πολιτικούς να υπόσχονται μια διαρκή εισροή κονδυλίων για τα αντίστοιχα προγράμματα, διαπιστώνουμε σήμερα ότι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν το ψωμί τους με δουλειές που σχετίζονται με τον ‘καρκίνο’ παρά όσοι πεθαίνουν από καρκίνο. Εάν ο γρίφος λύνονταν με μια απλή βιταμίνη (Β17), όλη αυτή η γιγαντιαία εμπορική και πολιτική βιομηχανία θα έσβηνε μέσα σε μια νύχτα.»
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, του ροδάκινου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό.

Με σύγχρονους όρους, το θέμα του καρκίνου δεν συμφέρει να βρει λύση επειδή θα επέλθει οικονομική καταστροφή! Το ίδιο και με το μύθο γύρω από το κλίμα.
Κι όταν το παιδί σας σας ρωτήσει, γιατί σιωπούσατε, τι θα του απαντήσετε;

Με τις υγείες σας!

Πρώτη δημοσίευση 24/09/2011

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading