RSS

Χρόνια Καλά

24 Dec

Χρόνια Καλά Η πιο κοινή ευχή που ανταλλάσουμε στις γιορτές, το ‘Χρόνια Πολλά’ δηλαδή, έχει καταγωγή από τα δύσκολα χρόνια, τότε που οι πιθανότητες να ζήσει κάποιος χρόνια πολλά ήταν εξαιρετικά μειωμένες, εξ ου και το ‘ένα παιδί ίσον κανένα’, όπως λενε τουλάχιστον στη Κρήτη!

Σήμερα, ας το εκσυγχρονίσουμε σε ‘ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ’..
Τι να τα κάνεις τα πολλά τα χρόνια αν είναι μέσα στη μιζέρια, τις αρρώστιες, τη δυστυχία, τη δουλεία ή… στο αστικό περιβάλλον;

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ σε όλους λοιπόν.
Τουλάχιστον εσεις που η εργασία σας διεκπειραιώνεται μέσω διαδικτύου, προκειμένου να έχετε μια ουσιαστική και ποιοτική ζωή, για σας και τα παιδιά σας αλλά και για να είστε συνεπείς ως προς την ανάληψη των ευθυνών σας, εγκατασταθείτε έξω από το άστυ, στην επαρχία που ερημώνει. Ζωντανέψτε την δημιουργώντας, βασιζόμενοι σε ότι ήδη κατέχετε και σε εκείνα που θα θέλατε να κάνετε. Γεννήστε παιδιά με αυξημένες τις πιθανότητες προς την υγιή εξέλιξη των απογόνων σας αλλά και της δική σας, αφού άλλωστε, τα δίκτυα είναι εκείνα που παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στο απώτερο μέλλον. Και επειδή ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος πάντα να ζητά αυτό που δεν έχει, πολλά από τα τέκνα θα επιθυμούν τη μετακόμιση στην πόλη, ενώ λίγοι από εκείνους που ζουν στην πόλη θέλουν να παν στην επαρχία, αφού η φύση τους είναι ξεκομμένη από τη ΦΥΣΗ την ίδια.

Απορώ πως δεν ζηλεύετε τους ανθρώπους των αργών ρυθμών (που μπορούν να επιταχύνουν όποτε εκείνοι το θέλουν), σε αντίθεση με τους ανθρώπους των γρήγορων ρυθμών που δεν μπορούν να βρουν ησυχία (από τις συνεπαγόμενες παθογένειες)!
Εκτός βεβαία κι αν αυτό που πραγματικά σας νοιάζει είναι το γεγονός ότι “Ό
σο πιο πυκνοκατοικημένη είναι μια περιοχή, τόσο πιο ταχύρυθμη είναι η ανάπτυξη της πλουτοπαραγωγικής τους ικανότητας“, που σημαίνει ‘ζουν για να δουλεύουν’ και όχι ‘εργάζονται για να ζουν’.

ΧΡΟΝΙΑ σας ΚΑΛΑ λοιπόν και καλή φώτιση!!

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a comment

 

Discover more from + -

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading